פולנטה תירס טרי
- 5 קלחי תירס גילי מגולחים לגרגירים
- כוס חלב
- מיכל שמנת לבישול 10%
- 50 גרם חמאה
- כוס פרמז׳ן מגורד
- חבילת פטריות שמפיניון
- 2 שיני שום
- מלח
- פלפל
אופן ההכנה:
• מביאים לרתיחה בסיר את החמאה, החלב והשמנת. מנמיכים לאש בינונית ומוסיפים את התירס, המלח והפלפל. מבשלים 15-20 דקות.
• מוסיפים 3/4 מהפרמז׳ן, טועמים ומתקנים טעמים אם צריך.
• מורידים מהאש ומוודאים שהיחס בין הגרירים לנוזלים שווה.
• בעזרת בלנדר מוט / מעבד מזון טולנים את התערבות, אם צריך להוסיף נוזלים אז אפשר להוסיף קצת חלב. המרקם של העיסה צריך להיות בין חלק לגס.
• במחבת נפרדת מבשלים שום עם קצת שמן זית ואז מוסיפים פטריות, מלח ופלפל.
• מגישים בקערה שטוחה את הפולנטה, מעל פטריות ואת הפרמז׳ן שנשאר לנו.

-
פטריות שי-מג’י
₪ 18.90למארז -
שום יבש ישראלי
₪ 49.90לק"ג